Красивата сватбена покана винаги прави впечатление на гостите. Хартията, шрифтът, малката панделка или мини аксесоарът са елементи, на които гостите обръщат внимание.

Какво става обаче след като сватбата отмине? Обикновено гостите забравят за поканата. Причината за това е най-вече фактът, че информацията, която съдържа, е за вече отминало събитие. Това е малко жалко, защото една хубава покана с плик обикновено струва около 5-8 лева, което си е разход за младоженците.

За да е малко по-оправдан този разход за вас, защо да не направите сватбени покани, които гостите ви всъщност ще искат да запазят?

Ето пет забавни и нестандартни идеи за сватбени покани, някои от които могат да се превърнат в истински хит за гостите.

💌 СВАТБЕНА ПОКАНА КАТО ПОЩЕНСКА КАРТИЧКА 

 

                                                                Кредит : A la carte paperie

Всеки се радва да получи красива картичка от някой близък или приятел, който е отишъл на екскурзия до някоя далечна дестинация. Пощенската картичка е чаровен и бих казала сантиментален жест, защото тя обикновено е написана на ръка и съдържа кратко, симпатично съобщение от подателя, което ни подсказва, че той или тя мисли за нас дори и на другия край на света.

Ако вашата покана има дизайна на пощенска картичка, то тя най-вероятно ще намери място до колекцията от други картички на хладилника или на някой рафт на библиотеката и със сигурност няма да се забрави.

 

📒 ПОКАНА “СВАТБЕН ПАСПОРТ”

 

                                                                       Кредит: Paperdia

Ако имате дистанционна сватба или гостите ви трябва да пътуват до мястото на сватбата, то сватбен паспорт покана би бил прекрасна изненада.

Има различни опции на сватбени паспорти, но най-общо паспортът съдържа вашата снимка и съответно информация за сватбата. За повече закачливост, може да добавите и сватбена виза.

Интересен вариант би бил, ако на първа страница сложите снимка на госта с неговите имена и т.н. (като първа страница на паспорт), а на визата изпишете информацията за сватбата.

Този вариант на покана е подходящ за малки сватби, защото трябва всяка покана да бъде отпечатана отделно.

 

🎫 СВАТБЕНА ПОКАНА ПОД ФОРМАТА НА БИЛЕТ

 

                                                              Кредти: M.Z Designs 

Билет от лондонското метро, самолетен билет, билет за круиз, концерт, спортно мероприятие или ретро кино – този тип сватбена покана може да бъде с каквато искате любима ваша тема.

Билетът сватбена покана чудесно може да се съчетае с избраната от вас тема на сватбата. Използвайте билет за любимото ви хоби, туристическа дестинация или просто “Билет до рая”.

Хубавото на този вид покана е, че може да вложите цялото си творческо мислене и да създадете нещо напълно различно.

 

📷 ФОТО ПОКАНА С ВАШИ СНИМКИ

 

                                                                  Кредит: Pinterest 

Ако предвиждате да имате предсватбена или годежна фотосесия, то фото поканата е перфектното решение за вас, тъй като ще имате набор от красиви снимки.

Фото поканата може да разказва някаква история или просто да представлява колаж от няколко професионално направени снимки.

В този дух, ако обичате видеокамери, то и кратка видео покана би свършила чудесна работа.

 

💥 СУПЕР ГЕРОЙ § КОМИКС СВАТБЕНА ПОКАНА

 

                                                                     Кредит: WedFest

Сватбена покана със супергерои и под формата на комикс е много различна и необичайна. Ако имате добро чувство за хумор и харесвате нестандартните неща, то тази покана е много подходяща. Гостите ви със сигурност ще се забавляват като я получат и съм почти сигурна, че ще си я запазят за спомен. Не всеки ден получаваш покана от супермладоженци, нали?

 

🎥 СВАТБЕНА ПОКАНА КАТО  ПЛАКАТ НА ЕКШЪН ФИЛМ

 

                                                              Кредит: Woman getting married 

Всички са гледали Mr & Mrs Smith. Сватбена покана с визията на плакат, на който вие сте в ролята на Брад Пит и Анджелина Джоли би изглеждала страхотно.

Разбира се, всеки ваш любим филм може да се превърне в оригинална и забавна покана.

Също така, не е задължително филмът да е холивудска продукция. Има много хубави български филми, които могат да бъдат сюжет на вашата сватбена покана.

 

ПОСЛЕДНИ МИСЛИ

 

Сватбените покани са необходим елемент от една сватба. Гостите трябва да знаят къде и кога ще се състои вашата сватба. Оригиналната и различна покана не само ще им даде необходимата информация, но и ще ги впечатли и ще им подскаже какво да очакват от предстоящото събитие. Още, една различна покана ще повиши интереса и очакването им, както може и да им подскаже някоя интересна идея за сватбен подарък!

Мариела 💖