Какво означава “дистанционен сватбен агент”?

Дистанционен сватбен агент е организатор на сватби извън страната в която е официално базиран. Например, Мариела Уилсън е дистанционен сватбен агент, защото живее в Лондон, но организира сватби в България и Гърция.

Защо да изберем дистанционият сватбен агент вместо обикновен местен сватбен агент?

Нашият дъпгогодишен опит в дистанционно организиране на сватби ни помогна да изградим безупречен стил на работа с двойки от цял свят. Това включва:

 • Гъвкаво работно време според часова разлика и свободното време на нашите клиенти.
 • Виртуален сватбен органайзер, в който се съхранява цялата информация за сватбата. Още съдържа ценни екселски таблици и помощна информация, която е достъпна за клиентите ни навсякъде и по всяко време.
 • Задълбочени познания по логистиката на гостите, както и богат опит в работа с различни националности и култури.
 • Създава се много по лична и приятелска връзка, тъй като имаме много по чести бързи контакти в Skype, Whatsapp и имейли.

Каква е цената на услугата?

Цената на Вашия пакет за сватбена организация ще бъде определен индивидуално и според Вашите изисквания и предпочитания. Вие избирате дали да организираме само сватбения ден или ние ще се погрижим за целият сватбен уикенд.

Много ли е скъпа вашата услуга?

Отговорността, която носи сватбеният агент е огромна. Ние работим с Вас месеци, за да постигне желаното от Вас романтично преживяване, с визията и декорацията, която очаквате. Всеки един елемент се подготвя прецизно до пълно съвършенство. Услугите, които Ви предлагаме, са възможно в най-голяма степен проверени и сигурни. В деня на сватбата, нашата мисия е Вие да изживеете мечтаната от Вас сватба. Това включва управлението от наша страна на всички останали услуги.

Само за сравнение някой от услугите, които се използват на сватба (от среден до висок клас):

 • Един фотограф ще прекара с вас 10 часа в деня на сватбата и след това ще му отнеме още около 10 часа да обработи снимките – общо около 20 часа. Средна цена на услугата – 1300лв -2 500лв.
 • Един оператор ще прекара с вас 10 часа на сватбата и след това ще обработи филма ви за 14-15 часа. Общо около 25 часа. Средна цена на услугата – 800лв – 2600лв.
 • Диско водещ – за около час и половина озвучаване на гражданска церемония и коктейл за гости + приблизително 8 часа диско водещият ще вземе около 1200 лв. За допълнителни ефекти като осветление, пушек машина и други, се заплаща отделно.
 • Атрактивна озвучена заря за 3 до 5 мин – 5000 лв.
 • Група или музикален изпълнител за 2-3 часа – 4000-5000 лв.
 • Часовете работа, който ние отделяме за подготовка на една сватба са приблизително 100-120 часа. В деня на сватбата екип от минимум 5 човека работят около 18 часа, за да декорират залата и да подсигурят перфектно протичане цялото тържеството. Средната цена на викосокачествена сватбена организация е между 3500-6500 лв. в зависимост от броя гости, услугите които ще се управляват, локацията на събитието и други.

След като офисът ви е базиран в Лондон, как успявате да организирате сватби в България?

Нашата агенция е една от първите сватбени агенции в страната. През 2004 година открихме първият си офис в центъра на София и до 2009 година винаги сме поддържали елегантен шоурум. Сега, когато сме базирани в Лондон, Англия, наличието на физически офис в България, не ни е необходим. Дългият списък от контактите и личните приятелски отношение с най-добрите хотели и сватбени услуги из цяла България ни дават възможност да сме много гъвкави и ползотворни в работата си. Нашата услуга не изисква постоянни лични среща, а много добри професионални контакти, които ние имаме в изобилие.

В допълнение, в София имаме две асистентки, които имат готовност винаги да се срещнат с клиенти, да ги заведат на оглед из хотели или ресторанти или да запазят час в църквата, както и да осъществят допълнителни услуги във връзка със сватбения ден.

Не виждаме да предлагате някои услуги, които ние търсим?

Сватбена агенция Приказен ден е бутикова агенция. Ние не предлагаме стандартни пакет. След провеждане на първа среща с Мариела Уилсън, се изготвя индивидуален пакет с всички желани от Вас услуги. Това означава, че за нас няма никакво ограничение да Ви предоставим каквато и да е услуга, стига тя да е налична в България. Но, добрата новина е, бъдейки базирани в друга държава, ние бихме могли да наемам за Вас всичко, което не се предлага в България. Вие трябва само да ни кажете за какво си мечтаете.

Не сме сигурни, че качеството на услугата ще е на необходимото високо ниво. Какво ще ни гарантира, че ще получим всичко онова, което бихме искали?

Безспорно най- добрата гаранция, която бихме могли да дадем е дългогодишният ни опит и десетките изключителни сватби, които сме организирали. Ние подхождаме към организацията и изпълнението на сватбата като към много скъпа, важна продукция, където много и различни подизпълнители трябва да бъдат организирани и менажирани в деня на събитието.

Мариела Уилсън е работила в пет звездни хотели и Мишелин стар ресторанти в централен Лондон, има отличен опит в етикета на сервиране на храни, вина и коктейли.  Това идва като изключителен бонус, когато трябва да се избира менюто и ключови напитки за вашата сватба.

Други белези на висок професионализъм и качество на нашата услуга:

 • Ние отговаряме на мейлите на наши клиенти до максимум 24 часа от получаването им.
 • Имаме готовност да предложим голям избор от продукти и услуги, за да задоволим очакванията на клиентите си.
 • Работейки само виртуално, имаме възможност за срещи с нашите клиенти по всяко удобно за тях време. Бързата среща в Скайп или Whatsapp спестява много от вашето време и ви дава спокойствие, че усилено се работи по Вашата сватба.
 • Виртуална организационна папка – след направена анкета с наши клиенти, тази опция беше най-високо оценена от тях. Почти всички младоженци отбелязват, че имайки възможност да проверяват как върви развитието на сватбата във всяко удобно за тях време и място, е безценно както за тяхната натоварена програма, така и за тяхното спокойствие, че винаги разполагат с информацията, която ги интересува.

Ние може да си организираме сватбата сами, защо да плащаме за това? Организацията изглежда доста лесно и приятно занимание. По принцип днес всичко може да се намери в Интернет.

Организиране на сватба може да бъде много забавен и приятен процес, но уви, когато работите на пълен работен ден, притиснати сте от срокове, изисквания на Вашите шефове, и/ или взискателни клиенти, органзизацията на Вашата собствена сватба ще се превърне в един голям проблем за Вас. Дори и да живеете в България, времето за което ще успеете да подготвите всичко, ще се равни на 250 до 300 работни часа. Това е приблизително два месеца и половина работа на пълен работен ден. Това време ще е с  минимум 10-15% повече, ако живеете извън страната.

Други съществени рискове:

 • Може да попаднете на услуги които на пръв поглед изглеждат много добри, но по време на сватбения ден да бъдете разочаровани. В България няма сватбени застраховки, така че ако някой не се появи на сватбата или закъснее, или се случи нещо друго, Вие няма как да бъдете обезпечени.
 • Спокойствието в сватбеният ден е едно от най-съществените предпоставки за незабравимо преживяване. Организирайки сами сватбата си, трябва да имате готовност, че в деня на сватбата ще трябва да наглеждате всички услуги, какво се случва в ресторанта и дали храните и напитките се сервират точно както сте пожелали, дали сервитьорите ще са на ниво и т.н. Всички роднини и гости ще се обръщат към Вас с въпроси и с очакване да им се каже кога да поднасят подаръците, какво следва след това и други, което е възможно да доведе до хаос. Това ще Ви натовари и умори, вместо да сте центъра на вниманието, за да блестите в този важен ден.

Как протича работният процес с Мариела?

 • Работният процес е много опростен и рационален. След като направите запитване за услугите на Приказен ден, Мариела Уилсън ще се свърже с вас и заедно ще си уговорите среща в Skype. Първата среща е насочена изцяло към Вас, какво бихте искали и как си представяте вашата сватба. За около час ще се обсъждате различни детайли и подробности. След това, за Вас ще бъде разработен пакет, който ще отговаря на всички изисквания, които сте споделили. След одобрение от Ваша страна на пакета и стойността му, ще се подпише договор между Вас и Мариела Уилсън и след това ще се премине към същинската организация на Вашата сватба.
 • Следва да бъде направена Вашата виртуална папка и тайна група в избрана от вас социална мрежа.
 • Разработва се план по който се придържа целият работен процес.
 • Мариела Уилсън ще отговаря неограничено на Вашите имейли. Ще имате достъп до нея за бързи въпроси всеки ден в офис време.

Как се осъществява заплащането на услугата?

По договор, заплащането на услугата може да стане на 2 вноски, като първата вноска се заплаща веднага при подписване на договора, а последната до 10 дни преди събитието. Разсрочено плащане (3 или 4-ри вноски) се договаря само при определени условия.