Какво означава “дистанционен сватбен агент”?

Дистанционен сватбен агент е организатор на сватби извън страната в която е официално базиран. Например, Мариела Уилсън е дистанционен сватбен агент, защото живее в Лондон, но организира сватби в България.

Защо да изберем дистанционият сватбен агент вместо обикновен местен сватбен агент?

Нашият дъпгогодишен опит в дистанционно организиране на сватби ни помогна да изградим безупречен стил на работа с двойки от цял свят. Това включва:

 • Гъвкаво работно време според часова разлика и свободното време на нашите клиенти.
 • Виртуален сватбен органайзер, в който се съхранява цялата информация за сватбата. Още съдържа ценни екселски таблици и помощна информация, която е достъпна за клиентите ни навсякъде и по всяко време.
 • Задълбочени познания по логистиката на гостите, както и богат опит в работа с различни националности и култури.
 • Създава се много по лична и приятелска връзка, тъй като имаме много по чести бързи контакти в Skype, Whatsapp и мейли.

Каква е цената на услугата?

Цената на Вашия пакет за сватбена организация ще бъде определен индивидуално и според Вашите изисквания и предпочитания. Вие избирате дали да организираме само сватбения ден или ние ще се погрижим за целият сватбен уикенд.

Много ли е скъпа вашата услуга?

Отговорността, която носи сватбеният агент е огромна. Ние работим с Вас месеци, за да постигне желаното от Вас романтично преживяване, с визията и декорацията, която очаквате. Всеки един елемент се подготвя прецизно до пълно съвършенство. Услугите, които Ви предлагаме, са възможно в най-голяма степен проверени и сигурни. В деня на сватбата, нашата мисия е Вие да изживеете мечтаната от Вас сватба. Това включва управлението от наша страна на всички останали услуги.

Само за сравнение някой от услугите, които се използват на сватба:

 • Един фотограф ще прекара с вас 10 часа в деня на сватбата и след това ще му отнеме още около 10 часа да обработи снимките – общо около 20 часа. Средна цена на услугата – 980лв -1 800лв.
 • Един оператор ще прекара с вас 10 часа на сватбата и след това ще обработи филма ви за 14-15 часа. Общо около 25 часа. Средна цена на услугата – 800лв – 2600лв.
 • Диско водещ – за около час и половина озвучаване на гражданска церемония и коктейл за гости + приблизително 8 часа диско водещият ще вземе около 1200 лв. За допълнителни ефекти като осветление, пушек машина и други, се заплаща отделно.
 • Атрактивна озвучена заря за 3 до 5 мин – 5000 лв.
 • Група или музикален изпълнител за 2-3 часа – 4000-5000 лв.
 • Часовете работа, който ние отделяме за подготовка на една сватба са приблизително 100-120 часа. В деня на сватбата екип от минимум 5 човека работят около 18 часа, за да декорират залата и да подсигурят перфектно протичане цялото тържеството. Средната цена на викосокачествена сватбена организация е 2500-5500 лв.

След като офисът ви е базиран в Лондон, как успявате да организирате сватби в България?

Нашата агенция е една от първите сватбени агенции в страната. През 2004 година открихме първият си офис в центъра на София и до 2009 година винаги сме подържали елегантен шоурум. Сега, когато сме базирани в Лондон, Англия, наличието на физически офис в България, не ни е необходим. Дългият списък от контактите и личните приятелски отношение с най-добрите хотели и сватбени услуги из цяла България ни дават възможност да сме много гъвкави и ползотворни в работата си. Нашата услуга не изисква постоянни лични среща, а много добри професионални контакти, които ние имаме в изобилие.

В допълнение, в София имаме две асистентки, които имат готовност винаги да се срещнат с клиенти, да ги заведат на оглед из хотели или ресторанти или да запазят час в църквата, както и да осъществят допълнителни услуги във връзка със сватбения ден.

Не виждаме да предлагате някои услуги, които ние търсим?

Сватбена агенция Приказен ден е бутикова агенция. Ние не предлагаме стандартни пакет. След провеждане на първа среща с Мариела Уилсън, се изготвя индивидуален пакет с всички желани от Вас услуги. Това означава, че за нас няма никакво ограничение да Ви предоставим каквато и да е услуга, стига тя да е налична в България. НО, добрата новина е, бъдейки базирани в друга държава, ние бихме могли да наемам за Вас всичко, което не се предлага в България. Вие трябва само да ни кажете за какво си мечтаете.

Не сме сигурни, че качеството на услугата ще е на необходимото високо ниво. Какво ще ни гарантира, че ще получим всичко онова, което бихме искали?

Безспорно най- добрата гаранция, която бихме могли да дадем е дългогодишният ни опит и десетките изключителни сватби, които сме организирали. Ние подхождаме към органзиацията и изпълнението на сватбата като към много скъпа, важна продукция, където много и различни подизпълнители трябва да бъдат организирани и менажирани в деня на събитието.

Мариела Уилсън е работила в пет звездни хотели и Мишелин стар ресторанти в централен Лондон, има отличен опит в етикета на сервиране на храни, вина и коктейли.  Това идва като изключителен бонус, когато трябва да се избира менюто и ключови напитки за вашата сватба.

Други белези на висок професионализъм и качество на нашата услуга:

 • Ние отговаряме на мейлите на наши клиенти до максимум 24 часа от получаването им.
 • Имаме готовност да предложим голям избор от продукти и услуги, за да задоволим очакванията на клиентите си.
 • Работейки само виртуално, имаме възможност за срещи с нашите клиенти по всяко удобно за тях време. Бързата среща в Скайп или Whatsapp спестява много от вашето време и ви дава спокойствие, че усилено се работи по Вашата сватба.
 • Виртуална организационна папка – след направена анкета с наши клиенти, тази опция беше най-високо оценена от тях. Почти всички младоженци отбелязоха, че имайки възможност да проверяват как върви развитието на сватбата във всяко удобно за тях време и място, е безценно както за тяхната натоварена програма, така и за тяхното спокойствие, че винаги разполагат с информацията, която ги интересува.

Ние може да си организираме сватбата сами, защо да плащаме за това? Организацията изглежда доста лесно и приятно занимание. По принцип днес всичко може да се намери в интернет.

Организиране на сватба може да бъде много забавен и приятен процес, но уви, когато работите на пълен работен ден, притиснати сте от срокове, изисквания на Вашите шефове, и/ или взискателни клиенти, органзизацията на Вашата собствена сватба ще се превърне в един голям проблем за Вас. Дори и да живеете в България, времето за което ще успеете да подготвите всичко, ще се равни на 250 до 300 работни часа. Това е приблизително два месеца и половина работа на пълен работен ден. Това време ще е с 10-15% повече, ако живеете извън страната.

Други съществени рискове:

 • Може да попаднете на услуги които на пръв поглед изглеждат много добри, но по време на сватбения ден да бъдете разочаровани. В България няма сватбени застраховки, така че ако някой не се появи на сватбата или закъснее, или се случи нещо друго, Вие няма как да бъдете обезпечени.
 • Спокойствието в сватбеният ден е едно от най-съществените предпоставки за незабравимо преживяване. Организирайки сами сватбата си, трябва да имате готовност, че в деня на сватбата ще трябва да наглеждате всички услуги, какво се случва в ресторанта и дали храните и напитките се сервират точно както сте пожелали, дали сервитьорите ще са на ниво и т.н. Всички роднини и гости ще се обръщат към Вас с въпроси и с очакване да им се каже кога да поднасят подаръците, какво следва след това и други, което е възможно да доведе до хаос. Това ще Ви натовари и умори, вместо да сте центъра на вниманието, за да блестите в този важен ден.

Как протича работният процес с Мариела?

 • Работният процес е много опростен и рационален. След като направите запитване за услугите на Приказен ден, Мариела Камбурова ще се свърже с вас и заедно ще си уговорите среща в Skype. Първата среща е насочена изцяло към Вас, какво бихте искали и как си представяте вашата сватба. За около час ще се обсъждате различни детайли и подробности. След това, за Вас ще бъде разработен пакет, който ще отговаря на всички изисквания, които сте споделили. След одобрение от Ваша страна на бюджета и се подписва договор между Вас и Мариела Уилсън и се преминава към същинската организация на Вашата сватба.
 • Следва да бъде направена Вашата виртуална папка и тайна група в избрана от вас социална мрежа.
 • Разработва се план по който се придържа целият работен процес.
 • Мариела Камбурова ще отговаря неограничено на Вашите мейли. Ще имате достъп до нея за бързи въпроси всеки ден в офис време.

Как се осъществява заплащането на услугата?

По договор, заплащането на услугата може да стане на 2 вноски, като първата вноска се заплаща веднага при подписване на договора, а последната до 10 дни преди събитието. Разсрочено плащане (3 или 4-ри вноски) се договаря само при определени условия.